Valmennukset

Parhaat harjoittelevat eniten

Valmennuksissani teet oivalluksia, löydät omat vahvuutesi ja kehityt. Menestys seuraa perässä. Olen parhaimmillani, kun sinä olet uuden edessä, tuulessa tai tuiskussa, myrskyssä tai kovissa haasteissa. Muutos ja muutosten johtaminen on ydinosaamistani.

Ota yhteyttä, niin ratkaistaan yhdessä kehitystarpeesi tai ongelmasi sopivalla valmennustavalla.

”People don´t care what you know until they know that you care.”

Executive coaching

Kehity johtajana!

Valmennan yritysten johtoa ja muita organisaatioiden johtamistehtävissä toimivia yksilöllisissä coaching-prosesseissa. Coaching on tavoitteellinen kehitysprosessi, jossa coachattava saa coachin kumppanikseen kehittääkseen itseään ja sitä kautta menestyäkseen entistä paremmin. Yksilöllinen coaching toteutetaan tehokkaalla tavalla virtuaalisesti.

Milloin yksilöllinen coaching on oikea kehittymistapa?

 • kun haluat lisätä itsetuntemustasi ja oppia johtamaan itseäsi paremmin
 • kun haluat saada aikaan parempia tuloksia johtoryhmäsi tai tiimisi kanssa
 • kun edessäsi on haastava uusi työ tai tavoite
 • kun olet kohdannut nykytyössäsi asioita, joita on vaikea hallita
 • kun haluat saada aikaa ajatella ja haluat sparrausta
 • kun työt painavat ja mielenrauha vie yöunet

Executive coaching on tyypillisesti 6 kuukauden prosessi, jossa yhteiset sessiot ovat noin 3 viikon välein. Tutustumisen jälkeen sovimme prosessin tavoitteet ja pelisäännöt. Prosessin edetessä varmistamme jatkuvasti suunnan ja etenemisen kohti tavoitteita. Matkan varrella hyödynnämme tarpeen mukaan esimerkiksi persoonallisuus- ja johtamismittareita. Prosessin lopussa mittaamme ja arvioimme saavutetut tulokset. Seurantatapaamisessa varmistamme hyvien uusien käytäntöjen muuttumisen uudeksi toimintatavaksi.

Kuka sinä olet? Kuka minä olen? Olenko oikea coach sinulle? Onko coaching oikea menetelmä? Tuntuuko siltä, että voit luottaa minuun? Tuntuuko minusta siltä, että voin auttaa sinua?

Mitä sinulle tärkeää tavoittelemme? Miten mittaamme etenemistä? Mitä esihenkilösi haluaa tavoitella ja miten hän tukee prosessia? Miten sitoutunut olet prosessiin? Miten työskentelemme? Miten toimii luottamus ja luottamuksellisuus?

Mitä sinulle kuuluu? Mitä haluat tänään kanssani ääneen ajatella? Mikä tekee tämän tärkeäksi? Minkä tavoitteen haluat tälle tapaamiselle asettaa? … ? Mitä aiot asian suhteen tehdä? Mitä opit itsestäsi? Miten voit hyödyntää opittua? Miten varmistat muutoksen?  Tapaamiset ovat noin 3 viikon välein sovitun keston ajan (esim. 4kk tai 6kk).

Tarpeen mukaan voimme hyödyntää matkan varrella myös esim. persoonallisuus- ja johtamismittareita, kokeiluja, toiminnallisia menetelmiä tai kävelycoachingia.

Mihin olemme tulleet? Miten tavoitteet on saavutettu? Mikä tilanne on nyt? Miten jatkat kehittymistä? Mitä esihenkilösi sanoo tilanteesta ja tuloksista? Mitä olet oppinut? Miten matkasi jatkuu?

Mitä sinulle kuuluu? Mikä on tilanteesi nyt? Mikä on muuttunut? Miten varmistat kehittymisen jatkon? Mikä on nyt ajankohtaista? Mitä huomaat itsestäsi kun katsot yhteistä matkaamme kauempaa?

Johtajan 100 päivää -coaching

Kestävää menestystä uudessa roolissa!

Yhteistyössä huippucoachien Maarit Tiililän ja Sari Ajangon kanssa toteutamme Johtajan 100 päivää -coachingia. Se on tarkoitettu kaikille uuteen rooliin astuville johtajille. Coachingin vaikuttavuus on parhaimmillaan, kun se aloitetaan vähintään kuukautta ennen ensimmäistä työpäivää luontevana jatkumona sisäiselle tai ulkoiselle rekrytointiprosessille.

Coach tukee johtajaa keskittymään oleelliseen usein ristiriitaistenkin odotusten keskellä ja tarjoaa tilan luottamuksellisesti tuulettaa ajatuksiaan ja pysähtyä pohtimaan oman toiminnan vaikuttavuutta.

Lue lisää Johtajan 100 päivää -kotisivuiltamme ja ota yhteyttä, niin kerron lisää.

Johtoryhmien kehittäminen

Kehitä johtoryhmästäsi tiimi

Johtoryhmän toiminta on tehokkainta, kun jäsenet toimivat tiiminä toinen toistaan sparraten ja toisiinsa luottaen sekä toimivat yhteen suuntaan koko yrityksen tavoitteita kohti. Näiden asioiden kehittäminen on keskiössä johtoryhmien valmennuksissa.

Milloin johtoryhmän kehittäminen on tarpeen?

 • kun johtoryhmän yhteinen suunta on epäselvä
 • kun johtoryhmän jäsenet kokevat uudistumisen ja kehittymisen tarvetta
 • kun johtoryhmän jäsenissä tapahtuu muutoksia ja tiimiytyminen on tärkeää
 • kun johtoryhmä haluaa kehittyä vahvemmaksi tiimiksi
 • kun johtoryhmällä on edessään erityishaasteita tai kriittinen muutostilanne
 • kun työskentelyn käytännön pelisäännöt on aika uudistaa

Johtoryhmien kehittäminen tapahtuu erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Näitä ovat esimerkiksi johtoryhmän toiminnan arviointi, jäsenten luottamukselliset haastattelut, persoonallisuusprofiilit, valmennusosuudet, fasilitointi suunnasta ja pelisäännöistä, tiimicoaching, yksilöcoaching, vuorovaikutuksen seuraaminen ja valmennus yhteistyöstä, toiminnalliset menetelmät ja yhteiset kokemukset. Valmennuksessa on tärkeintä saavuttaa jäsenten välinen luottamus ja avoimuus sekä jokaisen sitoutuminen osallistumisen kautta. Koko kehittymisprosessin pituus voi vaihdella yhdestä päivästä jopa kokonaiseen vuoteen.

Ryhmäcoaching

Ryhmäcoaching tarkoittaa yksilöllistä coachingia ryhmässä. Toteutan ryhmäcoachingia yrityksen sisäisenä valmennusmuotona, jossa kehitetään ryhmäläisten johtamista.

Coaching-ryhmässä on 4-6 jäsentä. Jokainen ryhmäläinen tuo omalla vuorollaan henkilökohtaisen johtamistilanteensa tai -haasteensa käsittelyyn laajentaakseen ymmärrystään, saadakseen oivalluksia ja voimaantuakseen asian toimeenpanossa. Kaikki ryhmän jäsenet valmennetaan esittämään coachaavia kysymyksiä ja näin he oppivat myös valmentavan johtamisen ajattelua ja keinoja. Ryhmä kokoontuu aloitus- ja reflektointikerta huomioiden 6-8 kertaa noin kerran kuukaudessa.

Milloin ryhmäcoaching on oikea kehittymistapa?

 • kun ryhmä henkilöitä haluaa kehittyä työssään ja haluaa olla mukana coachingissa
 • kun yritys haluaa kehittää esihenkilöiden valmentavan johtamisen taitoja
 • kun uudet esihenkilöt astuvat tehtäviin
 • kun esihenkilöillä on voitettavana iso muutoshaaste
 • kun halutaan kehittää talentteja eteenpäin
 • kun halutaan luoda kiinteä vertaistukiryhmä myös tulevaisuuden haasteita ajatellen
 • kun halutaan käyttää taloudellisesti tehokasta coachingin muotoa

Maarit Tiililä – Anitta Niemelä – Sari Ajanko

Johtajan 100 päivää –
Miten onnistut uudessa tehtävässä
on nyt tilattavissa

Oletko aloittamassa uutta johtajan tehtävää, ensimmäistä tai seitsemättä? Tämä kirja on juuri sinulle.

Uuteen johtajaan ja hänen aloitukseensa, erityisesti 100 ensimmäiseen päivään, kohdistuu monenlaisia odotuksia. Johdon coacheina törmäämme usein näkemykseen, että johtajan odotetaan olevan varsinainen supersankari. Johtajien aloituksiin liittyy myyttejä, joita haluamme ravistella.

Johtajilla on käytössään monenlaista tukea erilaisissa muutoshankkeis­sa. Siinä suuressa muutoksessa, joka on aloittaminen uudessa johtamis­tehtävässä, saatat olla kovin yksin.

Haluamme olla kanssakulkijanasi tässä monitahoisessa muutoksessa. Kuljemme matkassasi jo ennen aloituspäivää. Kirjasta löydät erilaisia nä­kökulmia ja johtajien tarinoita, joiden innoittamana saat tilaisuuden pohtia parasta mahdollista aloitusta sekä johtajana kehittymistä laajemminkin.

Kirjan ajatukset ovat sovellettavissa erilaisiin johtajan tehtäviin, orga­nisaatioihin ja tilanteisiin.

Tartu kirjaan, lue, pohdi ja tee oma 100 päivän suunnitelmasi kohti onnistumista.

Sinä olet muutos.

Kirjan voit tilata kätevästi suoraan kustantajalta Liikekirjoista. Kustantajan sivuilta löydät myös kirjan sisällysluettelon ja tekstinäytteen. – Inspiroivia lukuhetkiä ja onnistuneita uusia aloituksia!

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä ratkaisu sinun kehittämistarpeeseesi tai ongelmaasi.